Абитуриентската вечер е едно от най-вълнуващите и запомнящи се събития в живота на един млад човек. Въпреки това, с толкова много стилове на абитуриентски рокли, от които да избирате, намирането на перфектната рокля може да бъде трудна задача. Ключът към намирането на рокля, която подхожда на фигурата ви и ви кара да се чувствате уверени и красиви, е да изберете такава, която допълва вашия тип тяло. В тази публикация ще ви предоставим няколко съвета как да изберете перфектната.

 

Определете формата на тялото си

 

Първата стъпка, е да определите формата на тялото си. Има няколко типа тяло. След като разберете типа на своето, можете да изберете рокля, която подчертава най-добрите ви черти и прикрива всички области, в които не се чувствате толкова удобно.

 

Подчертайте най-добрите си черти

 

Ключът към това да се чувствате уверени и красиви в бални рокли, е да подчертаете най-добрите си черти. Например, ако имате фигура пясъчен часовник, изберете рокля, която се стяга на талията, за да покажете извивките си. Ако имате крушовидна фигура, изберете рокля с А-образна пола, за да балансирате бедрата си.

 

Изберете правилното деколте

 

Деколтето на вашата рокля, може да направи или да развали цялостната ви визия. Ако имате по-голям бюст, изберете рокля с V-образно деколте, за да издължите торса си и да отклоните вниманието от гърдите.

 

Помислете за дължината на роклята

 

Дължината на абитуриентската ви рокля, също може да играе роля в това колко ласкателно изглежда на тялото ви. Ако имате дълги крака, изберете къса рокля, за да ги покажете.

 

Не забравяйте за бельото

 

Правилното бельо, може да направи всичко различно в това как една рокля изглежда на тялото ви. Уверете се, че носите подходящия сутиен и оформящо облекло за вашата рокля, за да създадете гладък силует.

 

Опитайте различни стилове

 

Важно е да изпробвате различни стилове на абитуриентски рокли, за да намерите идеалната за вашия тип тяло. Не се страхувайте да излезете от зоната си на комфорт и да пробвате рокля, която обикновено не бихте избрали. Може да се изненадате колко ласкателно изглежда на тялото ви.

 

Помислете за тъканта

 

Материята на вашата рокля, играе роля в това колко ласкателно изглежда на тялото ви. Изберете плат, който изглежда добре и не прилепва към проблемните зони.

 

В заключение, изборът на перфектната абитуриентска рокля за вашия тип фигура, не трябва да бъде стресиращо изживяване. Като следвате тези съвети, можете да намерите рокля, която подчертава най-добрите ви черти и ви кара да се чувствате уверени и красиви в голямата си вечер. Не забравяйте, че най-важното е да изберете рокля, в която да се чувствате комфортно и щастливо.